Európai Feltalálói Díj 2011

Az Európai Feltalálói Díj, a „European Inventor Award” díjkiosztó ceremóniája - hasonlóan a korábbi évek gyakorlatához - 2011 első félévében is az Európai Unió soros elnöki tisztét betöltő országban, Magyarországon, Budapesten kerül megrendezésre.

A 2006 óta minden évben átadott díj azon feltalálók tevékenységének az elismerését célozza, akik olyan megoldásokat hoztak létre, amelyek magas szintű feltalálói tevékenységen alapulnak, mindazonáltal gyakorlati alkalmazásukkal megkönnyítik, javítják a mindennapi életünk és munkánk minőségét, hozzájárulnak a környezet védelméhez, és gazdasági sikerükkel erősítik Európa versenyképességét. A tervek szerint jövőre a mind a társadalom, mind a gazdaság számára kiemelkedő hasznossággal bíró találmányok létrehozóit 5 kategóriában fogják elismerni.

Az Európai Feltalálói Díj jelöltjeire vonatkozó javaslatokat 2010. szeptember 30-áig lehet eljuttatni az Európai Szabadalmi Hivatalhoz.

További információ található az Európai Feltalálói Díjról, valamint a jelöltállításról az Európai Szabadalmi Hivatal http://www.epo.org/topics/innovation-and-economy/european-inventor.html honlapcímén.

2010/09/15